Om


Lindgren Möbelsnickeri är ett småskaligt snickeriföretag som tillverkar och formger möbler, inredningar och specialsnickerier såsom platsbyggda kök och inredningar, trappor, dörrar mm. Arbetet utförs på beställning och i nära dialog med kunderna som är privatpersoner, arkitekter och offentliga institutioner som kyrkor m.fl. Företaget utgår ifrån verkstaden i Mörbylånga på södra Öland och vänder sig till kunder såväl i Kalmar och på  Öland som i övriga Sverige. 


Jag som driver Lindgren Möbelsnickeri heter Johannes Lindgren och innehar mästarbrev inom möbelsnickeriyrket. Jag är utbildad på Carl Malmstens skola Capellagården på Öland i mitten av 2000-talet och efter avlagt gesällprov 2007 arbetade jag som lärare i möbelsnickeri på Universitetet i Graz, Österrike och tillbaka i Sverige startade jag Lindgren Möbelsnickeri baserad i Stockholm.

2012 flyttade jag och min familj till Öland där jag tog över en snickeriverkstad i Mörbylånga känd under namnet ”Gentzells”. Verkstaden som byggdes 1928 har en lång historia av högkvalitativ tillverkning av möbler, inredningar och finsnickerier. En tradition som jag med glädje för vidare in i framtiden med nya krav på hållbarhet och funktion. Snickeriet drivs idag av el från egna solcellspaneler på verkstadens tak.


”Jag har alltid funnit stor tillfredställelse av att skapa saker och uttrycka mig med mina händer. Kanske beror det på att det är så kort mellan beslut, handling och resultat. Att arbeta med händerna kräver sinnenas totala närvaro vilket gör att tid och rum allt som oftast försvinner när jag arbetar”


Ett personligt intresse för det prakiska kunnandets natur och många tankar kring den egna handens verk ledde till att jag utbildade mig till yrkeslärare inom möbel- och finsnickeri och idag är jag återkommande sommarkurslärare och gästlärare på Capellagården i Vickleby och Designskolan på Ölands Folkhögskola.